Home » Airco kopen » BTU Berekenen

BTU Berekenen

Wil je berekenen hoeveel BTU’s je airconditioner nodig heeft? Onze handige rekenmachine geeft je de benodigde BTU-waarde voor jouw ruimte, zodat je de juiste airconditioner kunt kiezen voor optimale koelprestaties.


Berekenen

Hoe te gebruiken

Voer de lengte, breedte en hoogte (in meters) van je kamer in de daarvoor bestemde velden in. Voer vervolgens het aantal mensen en apparaten in dat de ruimte zal bezetten in de daarvoor bestemde velden in (deze kunnen allemaal van invloed zijn op hoe krachtig je airconditioner moet zijn).

Klik daarna op ‘Berekenen’ en we vertellen je hoeveel BTU’s er nodig zijn voor jouw ruimte! Nu je de juiste BTU voor je ruimte hebt, bekijk ons assortiment draagbare airconditioners om de perfecte eenheid voor jou te vinden.

Koelcapaciteit Airco Berekenen

Het bepalen van de juiste koelcapaciteit voor je airconditioner is cruciaal voor het creëren van een comfortabele omgeving in je huis of kantoor. Het koelvermogen van een airco wordt uitgedrukt in kilowatt (kW) of British Thermal Units (BTU). Maar hoe bereken je precies de benodigde koelcapaciteit en waar moet je rekening mee houden?

Factoren die de Benodigde Koelcapaciteit Beïnvloeden

Verschillende factoren spelen een rol bij het bepalen van de benodigde koelcapaciteit voor jouw situatie. Denk bijvoorbeeld aan de ligging van de ruimte in je huis. Staat de zon de hele dag op een plat dak of zijn er veel buitenmuren die warmte absorberen? Ook de isolatie van de ruimte is van invloed op het benodigde koelvermogen.

Veelgestelde vragen

test